F.A.Q.

De meest gestelde vragen over This is Escape.

Algemeen

Wat is een escape room?

In een escape room wordt je voor 60 minuten opgesloten en moet je proberen om zo snel mogelijk te ontsnappen. Dit ga je doen door puzzels op te lossen, raadsels te ontcijferen, handelingen uit te voeren en codes te kraken. Iedere escape room is volledig uniek en heeft zijn eigen thema en soorten puzzels.

Is een escape room eng?

Dit hangt volledig van de escape room af. Bij ons kan Magic & Mystery als spannend ervaren worden, maar is niet eng. Magic & Mystery is ook te spelen als aangepaste kinderversie.

Kunnen we bij jullie iets drinken?

Jazeker! Het is bij ons zeker mogelijk om iets voor of na het spelen te drinken. We bieden verschillende soorten frisdrank en koffie/ thee. We schenken geen alcohol.

Kunnen we bij jullie iets eten?

Nee, wij bieden helaas geen eet- of borrelmogelijkheden aan. Vanwege onze beperkte ontvangstruimte is het ook niet mogelijk om zelf eten mee te nemen of te laten bezorgen.

Hoe kan ik reserveren?

Je kan eenvoudig een escape room reserveren via onze reserveringspagina. Hier kan je ook de beschikbaarheid van de escape rooms zien.

Kan ik ook terecht zonder te reserveren?

Helaas kan je niet bij ons langskomen zonder reservatie. Als je reserveert zorgen wij dat er iemand aanwezig is om jullie te ontvangen. Wil je persoonlijk langskomen voor vragen of om een cadeaubon aan te schaffen? Neem telefonisch contact met ons op via 076-7660104 om een afspraak te maken. 

Hoe lang duurt een escape room?

Onze escape rooms duren maximaal 60 minuten, maar als jullie goed spelen kan het spel korter duren. Wij vragen wel 15 minuten vooraf aanwezig te zijn voor de speluitleg.

Waar kan ik parkeren?

Bij ons kun je gratis voor de deur parkeren! Rijd bij aankomst door het zwarte hek langs het gebouw waarna je op onze parkeerplaats terecht komt. 

Kan ik mijn spullen ergens opbergen?

Er zijn kluisjes aanwezig waarvan je kosteloos gebruik kunt maken om je spullen in te doen.

Met hoeveel personen kunnen we in een escape room?

Bij onze escape rooms kun je maximaal met 8 personen tegelijk naar binnen. Wanneer de groep groter is dan 8 personen kunnen jullie de groep verdelen over meerdere escape rooms. Bij onze kamer Outbreak kan je met maximaal 12 personen in de escape room. Hierdoor kunnen er maximaal 44 personen verdeeld over 5 kamers tegelijk een escape room spelen. 

Is een escape room ook geschikt voor groepen?

We kunnen groepen van maximaal 8 personen kwijt per kamer (maximaal 12 personen in Outbreak). Dit wil dus zeggen dat we groepen tot wel 44 personen kunnen verdelen over onze 5 kamers. Onze kamers zijn dus ook geschikt voor grote groepen voor bijvoorbeeld vrijgezellenfeesten of bedrijfsuitjes.

Wat kost een escape room?

De kosten van een escape room zijn afhankelijk van het aantal personen waarmee jullie komen spelen. Wil je weten wat de kosten zijn als je bij ons langs komt? Kijk dan hier wat een escape room kost.

Hoe kunnen we betalen?

Bij ons betaal je op locatie contant of met pin.

Wat is de minimum leeftijd voor jullie escape room?

Vanaf 12 jaar kan de escape room zelfstandig gespeeld worden. Kinderen tussen de 9 en 12 jaar kunnen onder begeleiding van volwassenen onze escape rooms spelen.

Is de escape room geschikt voor beginners?

Jazeker, spelers van elk niveau kunnen uit onze escape rooms ontsnappen. Voor beginners raden we onze kamers Alice in Wonderland en de Vikingkamer aan. 

Ik ben zwanger, kan ik meedoen?

In verwachting? Dan is het ook zeker mogelijk om bij ons een escape room te doen. In sommige van onze kamers moet je je fysiek inspannen en bijvoorbeeld kruipen. Dit staat vermeld onder ’toegankelijkheid’ op iedere kamerpagina.

Kan ik jullie escape room ook met 2 personen spelen?

Ja, het is bij bijna al onze escaperooms mogelijk om met 2 personen te spelen. Alleen Outbreak kan vanaf een groepsgrootte van minimaal 4 personen gespeeld worden.

Ik ben nachtblind, welke escape rooms kan ik spelen?

In sommige van onze kamers is er bewust gekozen voor een donkere sfeer. Als je last hebt van nachtblindheid raden we je aan om voor Het Museum of Outbreak te kiezen. In deze kamers is er voldoende licht aanwezig. In onze kamer Alice in Wonderland is er blacklight aanwezig d.m.v. UV lampen. De kamer is dus donker, maar word verlicht door een ander soort licht. 

Ik ben doof of slechthorend. Kan ik een escape room spelen?

Als je doof of slechthorend bent is het ook mogelijk om bij ons een escape room te komen spelen! In onze kamers het Museum, de Vikingkamer en Alice in Wonderland kunnen we zorgen voor hints in tekstvorm. Eventuele stukken verhaal die tijdens het spel vertelt worden d.m.v. een audio fragment vertalen we ook naar tekst die we in de kamer laten zien.  

Wij komen met een kleine groep spelen, worden we dan bij een andere groep geplaatst?

Nee, als je een escape room reserveert is die alleen voor jullie groep. We kijken hierbij niet naar groepsgroottes en plaatsen geen onbekenden bij elkaar in één escape room.

Hebben jullie cadeaubonnen?

Ja, wij verkopen zeker cadeaubonnen! Hierop kan je zelf een bedrag kiezen dat je cadeau wilt doen. De ontvanger kan zelf een reservering maken om de cadeaubon in te wisselen. Op dit moment verkopen we de cadeaubon enkel hier op locatie. Neem contact met ons op om een afspraak te maken om een cadeaubon op te halen, dan zorgen wij dat er iemand aanwezig is om u te helpen!

Alice, escape out of Wonderland

Ik zie dat het een blacklight kamer is, is het dan donker?

Omdat alles in de kamer met neon gekleurd is, branden in de kamer alleen blacklight lampen. Uiteraard is het geen fel verlichte escape room , maar ook zeker niet donker. Je kunt alles in de kamer goed zien en daarom is deze kamer dan ook prima te spelen voor mensen met een leesbril. 

Is het thema niet kinderachtig? Is het geen vrouwen thema?

Heeft het voordelen als ik het verhaal van Alice ken?

Is deze kamer niet kinderachtig?

Zeker niet. De kamer is juist zeer geschikt voor volwassenen, zowel mannen als vrouwen.

Heeft het voordelen als ik het verhaal van Alice ken?

Nee hoor, de kamer is voor iedereen prima te spelen. Uiteraard zul je wel veel herkennen in de kamer als je het verhaal van Alice kent.

Het museum

Zijn er acteurs aanwezig?

In het museum zijn geen acteurs aanwezig.

Magic & Mystery

Is deze kamer geschikt vanaf 9 jaar?

Voor de jongere spelers hebben we een speciale kinderversie ontwikkeld! Deze kan van 9 tot 12 jaar gespeeld worden onder begeleiding van een volwassene.

Ik ben jonger dan 12 jaar maar wil toch de volwassen versie spelen. Kan dat?

Ook als je jonger bent dan 12 jaar mag je de spannende versie van Magic & Mystery spelen. Wel vragen we of er een volwassene mee de kamer in gaat ter begeleiding.

De Vikingkamer

Is deze kamer eng?

Nee, de Vikingkamer is geen enge kamer. Wel is het een stoer thema (vikingen) en kan je eens schrikken in de kamer. Ook is de kamer donker.

Outbreak

Zijn er acteurs aanwezig?

Nee, in geen van onze kamers zijn acteurs aanwezig.

Kan je Outbreak ook met minder dan 4 personen spelen?

Het minimale aantal spelers voor Outbreak is 4 personen. Dit heeft te maken met de grootte van de escape room en het aantal puzzels wat tegelijk opgelost kan worden. Doordat er in Outbreak zoveel te doen is moet een kleine groep flink doorpuzzelen om deze kamer te halen. Mochten jullie de uitdaging toch aan willen gaan dan is dit zeker mogelijk! Vermeld tijdens het reserveren dat jullie met een kleinere groep zijn.

 

Let op: we kunnen helaas niet zorgen voor extra tijd! Jullie hebben dus ook met een kleinere groep een uur om te ontsnappen.

Nog vragen? Stuur ons een berichtje!

Stuur ons een berichtje naar info@thisisescape.nl of bel ons op 076-7660104

022051